Tuesday, June 5, 2007

malmö

barsebäck, turning torso, sydsvenkanhuset, de två skorstenarna vid sysav där jag spenderade några av mina värsta dagar, en skylt centrum en skylt tyskland. centrum. långfärdsbuss. jag har börjat må illa av att åka buss jag mår jätteilla just nu. tänker att jag hatar den här jävla stan. jävla skitstad.

men luften utanför är god. jag går mot stationen. the city is a woman i lurar. här har jag suttit hundra gånger känns det som. bänken utanför stationen i malmö är så hemma det kan bli på sätt och vis. soligt och fint. gröna bussar, inga råttor. men jag håller utkik. det är det som är problemet med malmö.

o kommer med tåget. solbränd och glad. han ser ut som kurt russel. det säger iallafall alkistoken som satt sig bredvid mig. han sjunger cornelis. o får honom att sjunga wetwetwet och UB40 istället. det är fint. sen blir alkisen knäpp såklart. säger att alla är fittor och det ska jag säga dig. jaja. så är det kanske men här kommer j med påsen full av sommar och rosévin så det får vi ta senare.

det är skönt att gå ut till erikslust. om jag skulle bo här skulle jag aldrig lämna den här delen av stan. jag skulle dra en gräns precis vid borgarskolan. innan stadsbiblioteket.

jag skulle bara äta grekiskt och dricka rosévin. och prata snusk med o. hålla tal. gå in på röda kran och ut igen. vara nära att bli ihjälkörd utanför casinot. j på rullskridskor i malmönatten är en fantastisk syn.

vakna och ha ont i ryggen och ta på mig kostym och slips. äta melon till frukost. springa efter bussen med resväska. äta hallonsorbé och varmrökt röding. dricka kaffe med avec. föra samtal, vara trevlig.

tänka att klart jag ska sen att nej det ska jag inte och sen må bra över det nästa morgon.

titta på skott, plantera om. ha åsikter om lökar och rosor. nästa år blir sparrisen fin.

på bussen hem är jag nära att kräkas. jag vet inte vad det är men plötsligt blir jag så åksjuk. det har jag aldrig blivit förut. när jag somnar till slickar den mig i mungipan. buss är det värsta jag vet.

No comments: