Wednesday, October 3, 2007

efter 10 är det bara du du du

Marcus Birro skrev för några månader sedan på sin blogg:

"Schulman och hans anhang, hans arme´av idioti, av välformulerade ytlighet och distanisering, hans artilleri av själlöshet, hans upphöjande av ytan som något värdefullt är därför något i grunden alarmerande.

Det är ett tidstecken. Det är fienden."

Det hade varit intressant att läsa ett svar från alex schulman. istället får vi nöja oss med en underbar paneldiskussion i malou von sivers soffprogram "efter 10" på TV4. i en liten paus i samtalet om nya böcker i stil med "självkänsla nu" och "deserter och choklad" diskuterar man hatbloggandet och alex schulmans beslut att lägga ner sin blogg. Det är upplyst och innehållsrikt. inte alls moraliserande eller snusförnuftigt.

jag har aldrig läst schulman. han har inte intresserat mig. malou von sivers finner jag däremot oerhört intressant.

vem är hon?

hur har hon kommit dit hon är idag?

var har hon lärt sig sin intervjumetod? alltid respektfull inför den intervjuade. alltid knivskarp och orädd.

hur fick hon idén till ett svenskt oprah winfrey show?

det finns så många frågor. nu när den där hemske schulman draagit sig tillbaks kan väl malou äntligen få ta plats även på internet? "att vara malou von sivers" skulle den heta, min favoritblogg. full av mys.

tillsammans kan vi göra internet till en bättre plats.

3 comments:

Anonymous said...

Med det nya ljus som börjat lysa igenom hos denne bloggförfattare kan tänkas att möjligen Bodil Malmstens blogg bär altför starka drag av eskapism (fordom uppfattat som efterfrågat av blogginnehavaren och lätt cynism. Om inte är den just sådär underbart bra: http://www.finistere.se/

Anonymous said...

Glömde ell L och en ) ... ;(

Anonymous said...

susan: mycket bra! jag är redan fast.
/"sebastian"